Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Članica Komisije za kulturu piše pesme o Mladiću

Članica gradske Komisije za izbor projekata u kulturi Ranka Srdić Milić nedavno je bila počasni gost na promociji knjige Ljiljane Bulatović o Ratku Mladiću, na kojoj je odrecitovala svoju pesmu posvećenu majci haškog optuženika.

Reorganizacija kol centra Doma zdravlja

Dom zdravlja u Novom Sadu započinje reorganizaciju Call centra, kako bi olakšao zakazivanje pregleda svojim pacijentima, kaže pomoćnik direktora zadužen za zdravstvo dr Oliver Stojanov. Uzrok problema je, prema njegovim rečima, činjenica da ove godine ima duplo manje operatera nego prethodne, a poziva svakim danom ima sve više. „Nekada se desi da Call centar primi i do tri hiljade poziva u minuti. U tom momentu ceo sistem padne, jer nijedna telefonska centrala ne može da izdrži toliko telefonskih poziva u minuti.“, objašnjava Stojanov. Načelnica službe opšte medicine, dr Nevenka Boljanović-Zvekić kaže da je jedan od velikih problema činjenica da se čak 25 odsto pacijenata ne odazove na preglede koje su prethodno zakazali. „Oni ne otkažu svoje preglede ni preko call centra, niti preko timskih sestara, a istovremeno zauzimaju prostor za zakazivanje nekim drugim pacijentima“, kaže ona i apeluje na sve pacijente koji shvate da neće doći na pregled da ga otkažu. Prema saopštenim informacijama iz Doma zdravlja od sada će se pregledi zakazivati po novom rasporedu. Za posetu lekara na odeljenjima za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, pacijenti će i dalje pozivati Call centar. Isto je i na opštoj medicini i medicini rada, s tim da je uvedena i opcija zakazivanja kod lekara. Prvi pregled na odeljenjima dermatovenerologije, otorinolaringologije i oftamologije zakazuje se putem Call centra, dok se svaki sledeći dogovara sa lekarom. Interno odeljenje i psihijatrija od ranije same zakazuju sve preglede, pa će tako i ostati, dok će se na odeljenju radiologije pregledi zakazivati prema spiskovima koje dostave lekari. Kada je u pitanju ginekologija, pacijentkinje će za prvi i kontrolni pregled zvati medicinske sestre, dok će Call centar pozivati sve one koje treba da dođu na preventine preglede. Na pedijatriji se, kao i do sada, pregledi ne zakazuju. U Domu zdravlja naglasili su da se pozivi prema Call centru naplaćuju po redovnim cenama lokalnih poziva, te da oni nemaju nikakvu zaradu od toga.  (M. V. / O. G.) Novosadski Dom zdravlja započinje reorganizaciju kol centra, kako bi olakšao zakazivanje pregleda svojim pacijentima, kaže pomoćnik direktora zadužen za zdravstvo Oliver Stojanov.

Izmena saobraćaja u Balzakovoj

Saobraćaj u Balzakovoj ulici biće privremeno izmenjen zbog rekonstrukcije magistralnog vrelovoda od Bulevara cara Lazara do Ulice 1300 kaplara.

Sutra bez tople vode na Limanima III i IV

Zbog rekonstrukcije vrelovodne mreže u Balzakovoj i Podgoričkoj ulici sutra u jutarnjim časovima doći će do prekida isporuke toplotne energije za toplu potrošnu vodu za objekte na području Limana 3 i Limana 4, u upravnoj zgradi NIS-a, Merkatoru i JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina", najavljeno je danas iz Novosadske toplane.

Novi Rektorat još uvek nije otvoren

Nova zgrada Rektorata još nije završena, iako su predstavnici univerziteta najavili da će završetak radova biti obeležen prošlog petka na 53. rođendan Univerziteta u Novom Sadu.